13.10.2017 Teksti Marika Javanainen
NCC ottaa käyttöön uuden vastuullista rakentamista tukevan toimintamallin. Vastuullinen työmaa kattaa ensimmäisenä Suomessa kaikki kestävän kehityksen näkökulmat työmaalla: taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristöllisen. Se kokoaa vastuulliset teot konkreettisiksi ja mitattaviksi toimenpiteiksi.
Vastuullisesta rakentamisesta on kyse, kun 17 000 työntekijää pysähtyy samanaikaisesti keskustelemaan työturvallisuudesta, työmaan naapurikoulun koululaisia kutsutaan tutustumaan rakentamiseen tai jätteistä jopa 70 prosenttia pystytään kierrättämään.
Vastuullinen työmaa on NCC:n uusi käytännönläheinen tapa huomioida kestävä kehitys työmailla. Uusi toimintamalli asettaa vaatimuksia muun muassa turvallisuudelle, reilulle liiketoiminnalle ja energiankäytölle.
”Meillä on jatkuvasti käynnissä lukuisia kestävää kehitystä edistäviä askeleita, mutta Vastuullinen työmaa kokoaa ne samaan ja yhtenäistää niiden seurannan. Toimintamalli auttaa myös tarkastelemaan vastuullisuutta kaikista sen näkökulmista. Sen avulla kannustamme työmaitamme ylittämään odotukset vastuullisuudessa”, kertoo ympäristöpäällikkö Johanna Kirkinen NCC:n tiedotteessa.
Rakentaminen, rakennusmateriaalien valmistus ja rakennusten energiankulutus kattavat 40 prosenttia energiankulutuksesta koko maailmassa. Rakennusteollisuus käyttää Suomessa merkittävän määrän luonnonvaroja ja työllistää neljännesmiljoona henkilöä. Hankintojen osuus on noin 75 prosenttia rakentamisen kokonaiskustannuksista.
Vastuullinen työmaa käynnistyy aluksi seitsemässä hankkeessa. Työmaat sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Hankkeet ovat sekä uudis- että korjausrakentamiskohteita.
AVAINSANAT
JAA
Lue: Sisälogistiikka-liite 2024